Švédske zemiakové knedličky (Kroppkaka)
ZDIELAŤ

Vynikajúce zemiakové knedle plnené slaninou a cibuľou podávame s maslom, smotanou a brusnicami.

INGREDIENCIE

  • 1 kg zemiaky
  • 300 g slanina
  • 2 ks cibuľa
  • 50 g maslo
  • 0.5 KL celé nové korenie
  • 1 ks vajce
  • 150 g hladká múka
  • 1 KL soľ

NA SERVÍROVANIE :

  • maslo
  • smotana na šľahanie
  • brusnicový džem

POSTUP

1.) Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme na malé kocky posekanú cibuľku a smažíme do sklovita.
2.) Medzitým si nakrájame slaninu na malé kocky, cibuľu nasekáme nadrobno a dáme ich spoločne s maslom pražiť na panvicu. Keď je slanina ružová a cibuľa zlato-hnedá, panvicu odstavíme z plameňa a primiešame podrvené nové korenie. Zmes necháme vychladnúť.
3.) Uvarené zemiaky scedíme, popučíme a necháme krátko vychladnúť.
4.) Potom ich presunieme do misky, pridáme rozšľahané vajíčko, múku a soľ a rukami vypracujeme celistvé, lepivé cesto.
5.) Cesto presunieme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme z neho hrubší asi 50 centimetrov dlhý valček, ktorý nakrájame na 8 až 12 rovnakých častí. V strede kúskov zemiakového cesta urobíme prstami jamky, ktoré naplníme slaninovo-cibuľovou plnkou, ktorú v ceste uzavrieme a v dlaniach tvarujeme guľky.
6.) Knedličky potom dáme variť do osolenej vody a varíme ich 10 až 20 v závislosti od ich veľkosti.
7.) Švédske zemiakové knedličky podávame preliate roztopeným maslom, smotanou na šľahanie a bokom dáme trochu brusnicového džemu.

Od redakcia

Náš webový blog prináša pestrý výber informácií zo sveta a domova. Na stránke nájdete rôzne sekcie vrátane Z DOMOVA, ZO SVETA, FAKTY, KRIMI, VTIPNÉ, ZAUJÍMAVOSTI, CESTOVANIE a KVÍZY. Snažíme sa poskytovať aktuálne správy, zaujímavé fakty a pútavé príbehy, ktoré vás nielen informujú, ale aj zabavia. Cieľom nášho blogu je priniesť kvalitný a dôveryhodný obsah pre všetkých našich čitateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *