INGREDIENCIE
KORPUS:
- 200g maslové sušienky
- 80g maslo
KRÉM:
- 100g biela čokoláda
- 500g jemný tvaroh
- 50g práškový cukor
- 1PL hladká múka (00)
- 3ks vajce
- 200g kyslá smotana
- 1PL citrónová kôra
NA VRCH:
- 100g čierne ríbezle
- 1 balíček vanilkový cukor
- 50g strúhaný kokos
- 2PL kryštálový cukor
1.) Rúru rozohrejeme na 165ºC a dno menšej hlbokej formy (20×30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
2.) Korpus: sušienky podrvíme, premiešame s roztopeným maslom a vzniknutú zmes utlačíme na dno formy.
3.) Krém: tvaroh vyšľaháme s nad parou rozpustenou čokoládou, cukrom, múkou a po jednom zašľaháme aj vajcia. Nakoniec do krému primiešame strúhanú citrónovú kôru a kyslú smotanu a uhladíme ho na korpus.
4.) Ríbezle premiešame s vanilkovým cukrom a rozsypeme ich na vrch krému.
5.) Kokos a cukor premiešame a posypeme ním ríbezle.
6.) Koláč vložíme do rúry na cca 30 minút (165ºC), necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme stuhnúť do chladničky na 12 hodín (cez noc).
7.) Keď je koláč dobre vyhladený krájame ho na štvorcové alebo obdĺžnikové rezy a servírujeme.