Základom je sušienkový korpus, na ktorý sa nanesie osviežujúca vrstva z tvarohu a bielej čokolády. Na vrchu sú kyslé čierne ríbezle posypané kokosom. Mňam!
ZDIELAŤ

INGREDIENCIE

KORPUS:

  • 200g maslové sušienky
  • 80g maslo

KRÉM:

  • 100g biela čokoláda
  • 500g jemný tvaroh
  • 50g práškový cukor
  • 1PL hladká múka (00)
  • 3ks vajce
  • 200g kyslá smotana
  • 1PL citrónová kôra

NA VRCH:

  • 100g čierne ríbezle
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 50g strúhaný kokos
  • 2PL kryštálový cukor

1.) Rúru rozohrejeme na 165ºC a dno menšej hlbokej formy (20×30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
2.) Korpus: sušienky podrvíme, premiešame s roztopeným maslom a vzniknutú zmes utlačíme na dno formy.
3.) Krém: tvaroh vyšľaháme s nad parou rozpustenou čokoládou, cukrom, múkou a po jednom zašľaháme aj vajcia. Nakoniec do krému primiešame strúhanú citrónovú kôru a kyslú smotanu a uhladíme ho na korpus.
4.) Ríbezle premiešame s vanilkovým cukrom a rozsypeme ich na vrch krému.
5.) Kokos a cukor premiešame a posypeme ním ríbezle.
6.) Koláč vložíme do rúry na cca 30 minút (165ºC), necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme stuhnúť do chladničky na 12 hodín (cez noc).
7.) Keď je koláč dobre vyhladený krájame ho na štvorcové alebo obdĺžnikové rezy a servírujeme.

Od redakcia

Náš webový blog prináša pestrý výber informácií zo sveta a domova. Na stránke nájdete rôzne sekcie vrátane Z DOMOVA, ZO SVETA, FAKTY, KRIMI, VTIPNÉ, ZAUJÍMAVOSTI, CESTOVANIE a KVÍZY. Snažíme sa poskytovať aktuálne správy, zaujímavé fakty a pútavé príbehy, ktoré vás nielen informujú, ale aj zabavia. Cieľom nášho blogu je priniesť kvalitný a dôveryhodný obsah pre všetkých našich čitateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *