Čokoládový Lávový Koláč s tekutým stredom, posypaný práškovým cukrom a podávaný s vanilkovou zmrzlinou.

Čokoládový Lávový Koláč

ZDIELAŤ

Ingrediencie:

  • 100 g kvalitnej horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 50 g cukru
  • 30 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • Práškový cukor na posypanie
  • Vanilková zmrzlina na podávanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava formičiek:
    • Predhrejte rúru na 200°C.
    • Formičky na pečenie vymažte maslom a jemne posypte múkou, aby sa koláčiky ľahko vyklopili.
  2. Príprava čokoládovej zmesi:
    • V hrnci na nízkom ohni rozpustite čokoládu spolu s maslom. Miešajte, kým zmes nebude hladká, a potom nechajte mierne vychladnúť.
  3. Príprava cesta:
    • V miske vyšľahajte vajcia, žĺtky a cukor do hustej peny.
    • Pridajte vychladnutú čokoládovú zmes a jemne premiešajte.
    • Pridajte múku a štipku soli, potom zľahka premiešajte, až kým nebude cesto rovnomerné.
  4. Pečenie:
    • Nalejte zmes do pripravených formičiek, plňte ich asi do 3/4 výšky.
    • Pečte v predhriatej rúre 10–12 minút, alebo kým okraje koláčikov nestuhnú a stred zostane mäkký.
  5. Servírovanie:
    • Vyklopte koláčiky na tanier, posypte práškovým cukrom a podávajte s vanilkovou zmrzlinou, ak si želáte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Medovo-bazalkový cheesecake s čerstvými malinami na rustikálnom tanieri. Previous post Medovo-Bazalkový Cheesecake s Malinami
Jozef Antol na túre v Tatrách pozoruje kamzíky zblízka. Next post Tatranské dobrodružstvá Jozefa Antola: Na túrach s kamzíkmi