Ingrediencie:
Na korpus:
- 200 g sušienok (napr. Graham)
- 100 g masla, roztopeného
Na náplň:
- 500 g kremenného syra (napr. Philadelphia)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 150 g medu
- 1 hrnček čerstvých listov bazalky, jemne nasekaných
- Šťava z 1 citróna
Na vrch:
- 200 g čerstvých malín
- Niekoľko listov bazalky na ozdobu
- Med na poliatie
Postup:
- Príprava korpusu:
- Rozdrvte sušienky na jemno a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozotrite na dno formy na koláč a utlačte, aby ste vytvorili rovný korpus. Chlaďte v chladničke aspoň 30 minút.
- Príprava náplne:
- V miske zmiešajte kremenný syr, smotanu, med, nasekanú bazalku a citrónovú šťavu. Miešajte, kým nevznikne hladká a rovnomerná zmes.
- Rozotrite náplň rovnomerne na pripravený korpus. Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť najmenej 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Dokončenie a servírovanie:
- Pred podávaním ozdobte vrch koláča čerstvými malinami a bazalkovými listami.
- Poliajte ľahko medom pre extra sladkosť.