Medovo-bazalkový cheesecake s čerstvými malinami na rustikálnom tanieri.Medovo-Bazalkový Cheesecake s Čerstvými Malinami
ZDIELAŤ

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g sušienok (napr. Graham)
  • 100 g masla, roztopeného

Na náplň:

  • 500 g kremenného syra (napr. Philadelphia)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 150 g medu
  • 1 hrnček čerstvých listov bazalky, jemne nasekaných
  • Šťava z 1 citróna

Na vrch:

  • 200 g čerstvých malín
  • Niekoľko listov bazalky na ozdobu
  • Med na poliatie

Postup:

  1. Príprava korpusu:
    • Rozdrvte sušienky na jemno a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozotrite na dno formy na koláč a utlačte, aby ste vytvorili rovný korpus. Chlaďte v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Príprava náplne:
    • V miske zmiešajte kremenný syr, smotanu, med, nasekanú bazalku a citrónovú šťavu. Miešajte, kým nevznikne hladká a rovnomerná zmes.
    • Rozotrite náplň rovnomerne na pripravený korpus. Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť najmenej 4 hodiny, ideálne cez noc.
  3. Dokončenie a servírovanie:
    • Pred podávaním ozdobte vrch koláča čerstvými malinami a bazalkovými listami.
    • Poliajte ľahko medom pre extra sladkosť.

Od redakcia

Náš webový blog prináša pestrý výber informácií zo sveta a domova. Na stránke nájdete rôzne sekcie vrátane Z DOMOVA, ZO SVETA, FAKTY, KRIMI, VTIPNÉ, ZAUJÍMAVOSTI, CESTOVANIE a KVÍZY. Snažíme sa poskytovať aktuálne správy, zaujímavé fakty a pútavé príbehy, ktoré vás nielen informujú, ale aj zabavia. Cieľom nášho blogu je priniesť kvalitný a dôveryhodný obsah pre všetkých našich čitateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *