Marhuľovo-ríbezľová bublanina: Perfektná!

ZDIELAŤ

INGREDIENCIE

  • 300g marhule
  • 200g ríbezle
  • 350g hladká múka
  • 1 štipka soli
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2ks vajcia
  • 400g kyslá smotana
  • 150g kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu masla na vymastenie formy
  • trochu hladkej múky na vysypanie formy
  • trochu práškového cukru na posypanie

POSTUP

1.) Ovocie umyjeme. Marhule zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky.
2.) Ovocie umyjeme. Marhule zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky.
3.) Múku zmiešame so štipkou soli a práškom do pečiva.
4.) V inej miske zmiešame vajcia s kyslou smotanou, potom pridáme cukry a nakoniec sypké suroviny. Cesto uhladíme do formy a rozložíme naň ovocie.
5.) Bublaninu pečieme v rúre asi 25 minút (180ºC).
6.) Koláč necháme vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom.
7.) Už len nakrájame a prajeme dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous post Ríbezľové rezy: Osviežujúci a ľahký dezert
Next post Ríbezľové kocky: Osviežujúci krémový zákusok