ZDIELAŤ

NA PRÍPRAVU BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ks cibule
  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml kuracieho vývaru (bujón)
  • 300 g taglietelle alebo iné cestoviny
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 1 balíček čerstvého mladého špenátu
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 téglik mini mozzarellky
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra

POSTUP

  • 1.) Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme na malé kocky posekanú cibuľku a smažíme do sklovita.
  • 2.) Keď je cibuľka mäkká pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a restujeme, kým sa mäsko nezatiahne.
  • 3.) Podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a ďalej krátko restujeme.
  • 4.) Mäsko zalejeme vývarom, prisypeme cestoviny a všetko spolu privedieme k varu. Znížime plameň, hrniec zakryjeme pokrievkou a za občasného premiešania varíme 15 až 20 minút.
  • 5.) Potom pridáme citrónovú šťavu a špenát. Premiešame a odstavíme z plameňa.
  • 6.) Nakoniec primiešame malé mozzarellky, strúhaný parmezán, ochutnáme a prípadne ešte dochutíme soľou či korením.  
  • 7.) Servírujeme posypané troškou strúhanej citrónovej kôry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *