
Krémové tagliatelle z jedného hrnca
NA PRÍPRAVU BUDEME POTREBOVAŤ:
- 2 PL olivového oleja
- 1 ks cibule
- 500 g kuracích pŕs
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml kuracieho vývaru (bujón)
- 300 g taglietelle alebo iné cestoviny
- 3 PL citrónovej šťavy
- 1 balíček čerstvého mladého špenátu
- 50 g strúhaného parmezánu
- 1 téglik mini mozzarellky
- podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, citrónová kôra
POSTUP
- 1.) Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme na malé kocky posekanú cibuľku a smažíme do sklovita.
- 2.) Keď je cibuľka mäkká pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a restujeme, kým sa mäsko nezatiahne.
- 3.) Podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a ďalej krátko restujeme.
- 4.) Mäsko zalejeme vývarom, prisypeme cestoviny a všetko spolu privedieme k varu. Znížime plameň, hrniec zakryjeme pokrievkou a za občasného premiešania varíme 15 až 20 minút.
- 5.) Potom pridáme citrónovú šťavu a špenát. Premiešame a odstavíme z plameňa.
- 6.) Nakoniec primiešame malé mozzarellky, strúhaný parmezán, ochutnáme a prípadne ešte dochutíme soľou či korením.
- 7.) Servírujeme posypané troškou strúhanej citrónovej kôry.